Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) Pilot Okulu

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) Pilot Okulu

"Milli Eğitim Bakanlığınca AB fonlarından 50 milyon Avro bütçe desteğiyle Türk ve Suriyeli öğrencilere yönelik "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi" başlatıldı.

09.09.2021 151

"Proje 50 okulda gerçekleştirilecek" Okulları güçlendirmek, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimlerine odaklanmalarını sağlamak, geçici koruma altındaki Suriyeliler başta olmak üzere tüm toplumda mesleki eğitimin algısını değiştirmek ve hak ettiği konuma getirilmesine katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Numanoğlu, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:   "Mesleki ve teknik eğitim veren 50 okulumuzda gerçekleştireceğimiz bu çalışmayla, iş piyasasının ihtiyaçları göz önüne alınarak atölyelerimiz en son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılacak, alt yapıları yenilenerek örnek eğitim ortamları haline getirilecek. Bu eğitim ortamına kazandırdığımız geçici koruma altındaki Suriyelilerin yanı sıra Türk öğrencilere ulaşım, eğitim materyali, öğle yemeği için destek ve temrinlik sağlanacak."

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin genel amacı, Geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek mesleki eğitime teşvik etmektir. Bu, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı illerde genel durumun dengelenmesine katkıda bulunacak, yoksulluğun azalmasını ve sosyal hassasiyetin giderilmesini sağlayacaktır. 

Projenin özel amacı, işgücü piyasasında yüksek talep alan işlerde Geçici Koruma Altındaki Suriyeli (GKAS) ve Türk öğrencilere (14-17 yaş) yönelik kapsayıcı kaliteli mesleki ve teknik eğitime erişimi arttırmaktır.   Avrupa Birliği FRIT fonu Kapsamında, KfW tarafından yönetilen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan "Mesleki Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum" Projesi, 3 ana bileşenden oluşmaktadır. Okulların Mesleki ve Teknik altyapılarının geliştirilmesi amacıyla ekipman alımı ve Atölye kurulumları, GKAS ve İhtiyaç sahibi Türk öğrencilere yönelik Öğrenci Destek Paketleri ve tüm bunlara ilişkin farkındalık ve görünürlük oluşturmaya yönelik olarak yürütülen İletişim faaliyetleri.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi(SEUP II) bilgilendirme toplantısına Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Okul Müdürümüz Murat AKBAŞ ve Müdür Yardımcısı Hakkı GENÇ katıldı.

09-09-2021